Υβριδική εργασία: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Αγάπη Δουλεύοντας από το σπίτι, αλλά δεν είστε σίγουροι ότι θέλετε να το κάνετε με πλήρη απασχόληση; Η υβριδική εργασία θα μπορούσε να είναι για εσάς…

Καθώς συνεχίζουμε να βρίσκουμε νέους τρόπους εργασίας καθώς ξεπερνάμε τις επιπτώσεις της πανδημίας, πολλές εταιρείες προσφέρουν στο προσωπικό τους την επιλογή της υβριδικής εργασίας. Αυτή η τάση μπορεί να είναι νέα για πολλούς από εμάς, αλλά θα μπορούσε να είναι η τέλεια επιλογή για μια σειρά από διαφορετικές καταστάσεις.

Ακολουθεί μια σύνοψη όλων όσων πρέπει να γνωρίζετε για την υβριδική εργασία:

 

Τι είναι η υβριδική λειτουργία;

Η υβριδική εργασία είναι ένας ευέλικτος τρόπος εργασίας, όπου έχετε τη δυνατότητα να εργαστείτε από το γραφείο, από το σπίτι ή δημόσιους χώρους, όπως γραφεία συνεργασίας, βιβλιοθήκες κ.λπ.

Η υβριδική εργασία μπορεί να δομηθεί με πολλούς τρόπους (θα πρέπει να έχετε μια συζήτηση με τον εργοδότη σας για να αποφασίσετε τι λειτουργεί καλύτερα και για τους δύο), συμπεριλαμβανομένων:

 • Περιστασιακά με βάση το γραφείο
 • Ορίστε μέρες στο γραφείο
 • Προτιμάται για γραφείο, με δυνατότητα απομακρυσμένης εργασίας
 • Πρώτα τηλεχειριστήριο με επισκέψεις στο γραφείο όταν χρειάζονται προσωπικές συναντήσεις

Στον κόσμο μετά την πανδημία, η υβριδική εργασία είναι μια τάση που είναι εδώ για να παραμείνει καθώς οι εργαζόμενοι θέλουν ένα καλύτερο την ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωήςκαι οι εργοδότες αναγνωρίζουν ότι το προσωπικό μπορεί να είναι παραγωγικό ακόμη και εκτός του περιβάλλοντος γραφείου.

Flexitime: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Συμβουλές για την ισορροπία της επαγγελματικής ζωής

Πώς να: Εργαστείτε από το σπίτι

 

Ποιες είναι οι καλύτερες βιομηχανίες για υβριδική εργασία;

Η υβριδική εργασία είναι κατάλληλη για πολλές εργασίες γραφείου, καθώς η τεχνολογία επιτρέπει στους υπαλλήλους να έχουν απομακρυσμένη πρόσβαση σε email και αρχεία εργασίας. Οι βιομηχανίες όπου η υβριδική εργασία θα μπορούσε να είναι μια επιλογή περιλαμβάνουν:

Δυστυχώς, η υβριδική εργασία δεν είναι μια επιλογή για όλες τις εργασίες, όπως το λιανικό εμπόριο ή το εμπόριο, ή άλλες εργασίες που βασίζονται στην τοποθεσία, όπως η νοσηλευτική, η εργασία φροντίδας ή οι εργασίες παράδοσης.

Δουλειά από το σπίτι

Πώς να βρείτε εργασία από το σπίτι

Δείτε όλες τις εργασίες από το σπίτι

 

Ποια είναι τα οφέλη της υβριδικής εργασίας;

Ενώ η εργασία από το σπίτι έχει τα πλεονεκτήματά της, δεν είναι για όλους. Και δεν απολαμβάνουν όλοι να επιστρέφουν στο γραφείο με πλήρη απασχόληση. Η υβριδική εργασία, επομένως, προσφέρει μια καλή ισορροπία. Μερικά από τα κορυφαία οφέλη της υβριδικής εργασίας είναι:

 

Αυξημένη εργασιακή ικανοποίηση

Η υβριδική εργασία μπορεί να κάνει τους εργαζόμενους να αισθάνονται ότι έχουν περισσότερο έλεγχο στον τρόπο εργασίας τους. Αυτή η αίσθηση ελευθερίας έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει θετικά την ευτυχία στο χώρο εργασίας. Και, όταν έχετε ικανοποίηση από την εργασία σας, η ποιότητα της εργασίας σας αυξάνεται, όπως και η απόδοση σας.

Πώς να: Παραμείνετε παραγωγικοί ενώ εργάζεστε από το σπίτι

 

Αυξημένη κινητικότητα

Η πλειονότητα των ανθρώπων επιλέγει να ζει μέσα σε μια λογική μετακίνηση εργασίας. Παραδοσιακά, το να απομακρυνθείτε περισσότερο για να είστε κοντά σε φίλους ή οικογένεια ή για να έχετε καλύτερη ποιότητα ζωής, θα μπορούσε να σημαίνει ότι πρέπει να βρείτε άλλη δουλειά. Η υβριδική εργασία σάς προσφέρει αυξημένη ευελιξία στον τόπο διαμονής σας. Μια ελαφρώς μεγαλύτερη μετακίνηση δύο φορές την εβδομάδα θα μπορούσε να είναι πιο εφικτή από το να χρειάζεται να το κάνετε με πλήρη απασχόληση.

Έξι παραγωγικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τις μετακινήσεις σας

 

Βελτιωμένη ευεξία

Ενώ η απομακρυσμένη εργασία μειώνει τις μετακινήσεις και μειώνει το άγχος της έγκαιρης άφιξης στη δουλειά, μερικοί άνθρωποι μπορεί να τη βρουν μόνοι, ιδιαίτερα αν ζουν μόνοι τους. Με την πάροδο του χρόνου, η αυξημένη μοναξιά θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάθλιψη. Η υβριδική εργασία, όσο δομημένη κι αν είναι, σας δίνει τη δυνατότητα να επανασυνδεθείτε με συναδέλφους που μπορεί να μην έχετε δει εδώ και πολλά χρόνια, να δημιουργήσετε σχέσεις με νέους συναδέλφους και να συνομιλήσετε προσωπικά – κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ψυχικής ευεξίας.

Έξι τύποι για να βελτιώσετε την ευημερία στο χώρο εργασίας σας

 

Εξοικονόμηση χρημάτων

Η μετακίνηση από και προς τη δουλειά κοστίζει χρήματα. Έτσι, δουλεύοντας από το γραφείο ίσως μία ή δύο ημέρες την εβδομάδα, μπορείτε να εξοικονομήσετε το κόστος του εισιτηρίου του τρένου, της βενζίνης ή των χρεώσεων στάθμευσης. Επιπλέον, είναι πιθανό να ξοδέψετε λιγότερα για τον πρωινό καφέ και το μεσημεριανό σας γεύμα. Και, καθώς βρίσκεστε λιγότερο στο γραφείο, δεν χρειάζεστε τόσο μεγάλη συλλογή εργαλείων.

Πώς να: Μειώστε το κόστος εργασίας

 

Πρέπει ο εργοδότης μου να προσφέρει υβριδική εργασία;

Κατά τη διάρκεια της κορύφωσης των μολύνσεων COVID-19, η κυβερνητική καθοδήγηση ήταν να εργάζεστε από το σπίτι (όπου ήταν δυνατόν). Είναι δύσκολο να πούμε αν αυτό θα χρειαστεί στο μέλλον, αλλά ως έχει, οι εργοδότες δεν είναι νομικά υποχρεωμένοι να σας προσφέρουν υβριδική εργασία.

Εάν θέλετε να προχωρήσετε σε μια υβριδική προσέγγιση εργασίας, ίσως χρειαστεί να υποβάλετε γραπτώς το ευέλικτο αίτημά σας εργασίας στον εργοδότη σας.

Πέντε οφέλη της ευέλικτης εργασίας χρόνου

Ευέλικτη εργασία

 

Πώς να ζητήσετε από τον εργοδότη σας για υβριδική εργασία

Οποιαδήποτε αιτήματα για υβριδική εργασία (γνωστή και ως αίτημα ευέλικτης εργασίας) πρέπει να υποβάλλονται γραπτώς είτε με επιστολή είτε με email. Το αίτημά σας πρέπει να περιέχει:

 • Η ημερομηνία που υποβάλατε το αίτημα
 • Λεπτομέρειες για την αλλαγή που θέλετε να κάνετε
 • Η ημερομηνία που θέλετε να ξεκινήσει η αλλαγή
 • Πώς εσείς ή ο εργοδότης σας μπορεί να χειριστείτε τυχόν επιπτώσεις που μπορεί να έχει η αλλαγή στην εταιρεία ή την εργασία σας
 • Η ημερομηνία τυχόν προηγούμενων ευέλικτων αιτημάτων εργασίας

Μπορεί να βοηθήσει το αίτημά σας να εγκριθεί εάν μπορείτε να συμπεριλάβετε:

 • Οφέλη που θα μπορούσε να έχει για την επιχείρηση η αλλαγή σε υβριδική λειτουργία (π.χ. εξοικονόμηση κόστους, δυνατότητα λήψης κλήσεων νωρίτερα ή αργότερα μέσα στην ημέρα)
 • Οφέλη για τα άτομα με τα οποία συνεργάζεστε (π.χ. πρόθυμοι να εργαστούν σε ορισμένες ανεπιθύμητες βάρδιες)

Μόλις υποβληθεί το αίτημά σας, ο εργοδότης σας μπορεί να σας ζητήσει να παρευρεθείτε σε μια συνάντηση για να το συζητήσετε περαιτέρω. Βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι να εξηγήσετε γιατί ζητάτε υβριδική εργασία και ετοιμαστείτε με μια λίστα με τα επιχειρηματικά οφέλη της υβριδικής εργασίας.

Στη συνέχεια, ο εργοδότης σας θα εξετάσει το αίτημά σας και πρέπει να σας ενημερώσει για την απόφασή του εντός τριών μηνών από την παραλαβή του αιτήματος.

 

 

ΤΗΛΕΦΩΝΟ :
+30 2310 334 900
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ :
Τσαλουχίδη 12, Τ.Κ. 54248, Θεσσαλονίκη
Email :
info@hwmh.gr
Ανοιχτή Θέση ή Όχι?
Image
Στείλε μας το βιογραφικό σου και την επιθυμητή για εσένα θέση εργασίας και θα το εξετάσουμε.